Yüksekokulumuz Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Saim DEMİREL ve Öğr. Gör. Meryem AKBULUT Tarafından MYO ve Fakültelere Afet Farkındalık Eğitimi Verildi

Afetler Meydana geldiği toplumun olağan yaşamında kesintiye sebep olan veya durduran, insan toplulukları için fiziksel, sosyal, psikolojik ve çevresel zararlar meydana getiren olayların sonucudur. Afet sonrasında oluşan zararla baş edebilmenin güç olduğu durumlar meydana gelir. Doğal kökenli ve mevcut gelişmelerle paralel bir şekilde büyüyen sanayileşmenin bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde kullanılması sonucunda oluşan teknolojik ve insan kökenli olayların baş edilemez sonuçları afet olarak nitelendirilir. Afet bilincine sahip toplumların ve koruma aşamasında gerekli önlemi almış olan toplumların afetlerden daha az zararla çıkması beklenir. Bu kapsamda ülkemizde çeşitli çalışmalar yapılmaya başlanmıştır. Yapılan çalışmaların en önemli adımlarından birisi de eğitimdir. Toplumun en küçük bireyine kadar afet bilinci olmasını hedefleyen bir yönetim anlayışına sahip olunması eğitimlerinde herkes için olmasını hedeflemektedir. Ülkemizde Toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edilmiştir. Eğitim yılı kapsamında üniversite öğrencileri de eğitim verilmesi gereken gruplar arasında olmuştur.

Yozgat Bozok Üniversitesi yapılan bu eğitim çalışmalarına ilk günden itibaren destek vermiştir. Eğitim çalışmalarının ilerlemesi için planlar ve teşvik edici faaliyetler yapılmıştır. Birimimiz Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü, İlk ve Acil Yardım programında görev yapan Öğr. Gör. Meryem Akbulut ve Öğr. Gör. Saim Demirel Rektörlüğümüzce uzmanlık alanları nedeniyle eğitim vermek üzere görevlendirilmiştir. Büyük bir özveriyle eğitimlere destek olan Öğretim Elemanlarımız bu kapsamda ilk olarak birimimiz Çekerek Fuat Oktay SHMYO öğrencilerine afet farkındalık eğitimi vermiştir.

6.06.2021 13:00