Yaşlı Bakım Webinarı Düzenlendi

Üniversitemiz uzaktan eğitim platformu BOYSİS üzerinden 4 Haziran 2021 tarihinde Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Sağlık Bakım Hizmetleri bölüm öğrencilerimize yö­nelik “Türkiye de ve Dünyada Yaşlılık” webinarı gerçek­leştirildi. Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Tekin GÜLER’in açılış konuşmasını yaptığı etkinliğimiz Sağlık Bakım Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Gurbet Bozkurt moderatörlüğünde yürütüldü. Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Özel Demans-Alzheimer-Engelli Bakım Merkezi Sorumlu Müdürü Sosyal Çalışmacı Emel Çolak’ın konuk olarak katıldığı programda öğrenciler mesleğe ve sektöre yönelik konularda bilgiler edindi.

İki bölüm halinde gerçekleştirilen programda ilk olarak Dünyada ve Türkiye de yaşlılık kavramları, Türkiye de yaşlılığa yönelik aktif faaliyet gösteren dernekler ve Türkiye Alzheimer Derneğinin Faaliyetleri konuşuldu. Webinarda Türkiye Alzheimer Derneğinin, amaç ve faaliyetleriyle ilgili bakanlıklar, üniversiteler, sağlık alanında eğitim ve hizmet veren diğer hastaneler, kamu ile ilişkili özel ve tüzel sağlık kurumları ve mahalli, mülki ve idari teşkilatlarla yoğun işbirliği yaptığından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yakın ilişkiler içinde yaşlı sağlığı ve Alzheimer Hastalığı, huzurevi/bakım evi standardizasyonu çalıştaylarına katıldığından ve raporlar hazırlandığından bahsedildi. Türkiye’de yaşlılara yönelik dernek ve sendikaların yetersiz oluşu yönünde eleştiri getirilmiş olup, öğrencilerin bu anlamda neler yapabilecekleri üzerinde konuşuldu.

İkinci bölümde ise Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümünden mezun olan öğrencilerin mezuniyet sonrası iş olanakları, iş giriş mülakatlarında dikkat edilmesi gerekenler, aranan eleman olmanın püf noktaları gibi konular konuşulup, öğrencilerden gelen sorular cevaplandı. İşe alım konusunda yaşlı bakım teknikerlerinden en temel beklentinin güler yüz, doğru iletişim ve empati yeteneğinin yüksek olan bireyleri tercih ettiklerinden bahsedildi. Bunun yanı sıra DGS ile lisans öğrenimine devam eden öğrencileri destekledikleri ve görevde yükselmeye olanak tanıdıklarını, kurumun vizyonu açısından kendilerini geliştirmek isteyen çalışanlara imkan tanıdıklarından bahsedildi.

Webinarın sonunda öğrencilerin mesleki meraklarına yönelik soru cevap etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilerden gelen sorular ağırlıklı olarak kurumda kaç kişi çalıştığı ve bunun ne kadarının yaşlı bakım teknikeri olduğu, kurumda hangi hastalara bakım sağlandığı, mesai saatleri, maaş gibi konularla ilgiliydi. Öğrencilerin soruları Konuşmacı Emel ÇOLAK tarafından detaylı olarak cevaplandırıldı.

24.06.2021 16:22