Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Webinarı Düzenlendi

Üniversitemiz Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı tarafından hem kendi öğrencilerine hem de üniversitedeki diğer Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencilerine webinar düzenlemiştir. Webinarın Moderatörlüğünü Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğretim elemanı olan  Öğr. Gör. Mustafa ALTINTAŞ üstlenirken, Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Baş Müdürü Salih SEVİM ile Acıbadem Sağlık Grubu IK Eğitim ve Gelişim Yönetimi Uzmanı Bestegül AKIN davetli konuşmacı olarak katılım göstermişlerdir. Webinar YOBU Tvden ve Youtube uygulamasından canlı olarak yayınlanmıştır. Webinara Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencilerinin yanı sıra Meslek Yüksekokulumuzdan ve üniversitemizden program öğretim elemanlarımız katılmakla birlikte herkesin katılımına açık bir şekilde düzenlenmiştir.

Programın açılış konuşması ve moderatörlüğü Öğr. Gör. Mustafa ALTINTAŞ tarafından yapılırken programda davetli konuşmacılardan Salih SEVİM kamu hastanelerinde Tıbbi Sekreterlerin istihdamına yönelik, çalışanlardan ve çalışacak olan adaylardan beklentileri, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının ne durumda olduklarından bahsetmiştir. Aynı şekilde IK Eğitim ve Gelişim Yönetimi Uzmanı Bestegül AKIN ise özel sektörde sağlık çalışanlarının durumundan, sağlık çalışanı adaylarından bekledikleri yeterlilikler ve uzmanlıklardan bahsederek pandeminin dünya düzenini ve çalışma stillerinin değiştiğine vurgu yapmıştır. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan davetli konuşmacılar, Tıbbi Sekreterlik mesleğinin önemine vurgu yapmış ve sahada olan kişilerin öğrenciler ve öğretim elemanlarıyla buluşmasının herkesin yararına olduğunu belirtmişlerdir. Davetli konuşmacılar böyle bir organizasyon düzenlediği için üniversitemize, meslek yüksekokulumuza ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programına teşekkürlerini ifade etmişlerdir.

17.05.2021 17:00