Öğrenci Değişim Programları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Yüksekokulumuz Erasmus, Mevlana ve Farabi Koordinatörü Öğr. Gör. Bahar Erdoğan ve Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Kevser Gürsan tarafından öğrenci değişim programları hakkında Yüksekokul öğrencilerine bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Erasmus, Mevlana ve Farabi Öğrenci Değişim Programlarının içerikleri hakkında bilgiler veren Öğr. Gör. Bahar Erdoğan ve Öğr. Gör. Kevser Gürsan başvuru şartları, kontenjanlar, burslar, Bozok Üniversitesinin anlaşmalı olduğu üniversiteler vb. hakkında da öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplandırdılar.

Erasmus Programı’nın içeriği, öğrencilere sunmuş olduğu fırsat ve avantajlardan bahseden Öğr. Gör. Bahar Erdoğan, Bozok Üniversitesinin 2007 yılında programdan faydalanabilmek adına çalışmalara başladığından ve 2008 yılından bu yana program kapsamında program üyesi ülkelerle öğrenci ve personel hareketliliği gerçekleştirmeye devam ettiğinden söz etti.

Mevlana ve Farabi Değişim Programlarıyla ilgili de bilgiler veren Öğr. Gör. Bahar Erdoğan ve Öğr. Gör. Kevser Gürsan, değişim programlarının öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine fayda sağlayacağını aynı zamanda farklı kültürleri tanımanın, farklı öğretim elemanlarıyla tanışarak onlardan ders almanın hem sosyal hem de kültürel anlamda öğrencileri geliştireceğini ve kariyer planlarına büyük katkı sunacağını belirttiler.

22.02.2021 08:58