Kariyer Planlama Dersi Kapsamında Söyleşiler Gerçekleştirildi

Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulun da, kariyer planlama dersi kapsamında söyleşiler gerçekleştirildi. Dört programla birlikte ortak yürütülen bu derste bir birinden değerli kişilerin katılımlarıyla hem söyleşi hem eğitim yapıldı.

1. Etkinliğimizde Yozgat Minik Eller Kreşi Müdürü Özlem ALPAVUT’un katılımıyla özel sektörde Çocuk Gelişimi Programının önemi ve programın gerekliliğinden bahsederek, sektördeki yeri ve işe alım süreçleriyle ilgili bilgilerin paylaşıldığı söyleşi gerçekleştirildi. Özlem ALPAVUT, önlisans öğrencilerinin değerli olduğu iş istihdamında tercih edilebilirliklerinin de yüksek olduğunu iletti.

2. Etkinliğimizde Acıbadem Hastaneleri işe alım hizmetleri yetkilisi Sefer Şimşek’in katılımıyla Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Tanıtım Pazarlama ve Yaşlı Bakımı Programlarının Özel Hastanelerde işe alım süreçleri, hasta hizmetleri süreçleri, hangi konuların daha önemli olduğu konusunda bilgilerini paylaştı. Özel sektöre beklentilerin neler olduğu ve alanında uzmanlaşmak isteyen kişilerin kendilerini nasıl geliştirmeleri gerektiğinden ve kendi deneyimlerine de yer vererek söyleşi tamamlandı.

3. Etkinliğimizde Yozgat İŞKUR’dan İş ve Meslek Danışmanı Abdulkadir KARADUMAN’ın katılımıyla gerçekleşti. Kariyer ve Mezunlar Birliğinin de destekleriyle yüksekokulumuzda eğitim verilmesi için Yozgat İŞKUR’dan destek alındı. Abdulkadir KARADUMAN tarafından yüksekokulumuzda ‘‘Etkili CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri’’ eğitimi verildi. Eğitim sürecinde öğrencilerimize Etkili CV’nin nasıl hazırlanması gerektiği, hangi konulara nasıl yer verilmesi gerektiğinden bahsetti. Eğitimin ikinci bölümünde ise Mülakat tekniklerinden bahsederek mülakata nasıl hazırlanılması gerektiği konusunda bilgiler verildi. Eğitimin sonunda öğrencilerimizle örnek bir çalışmada yapıldı. Öğrencilerimizle Online Mülakat örneği gerçekleştirilerek eğitim süreci tamamlandı.

25.06.2021 15:31