Çocuk Gelişimi Webinarı Yapıldı

Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri MYO koordinasyonunda hazırlanan, Moderatörlüklerini Çekerek Fuat Oktay SHMYO Müdürü Öğr. Gör. Tekin GÜLER ile Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Behiye ERTAŞ’ın yaptığı, Özel Anaokulları Derneği (ÖZADER) Başkanı Murat KUŞ, Alternatif Eğitim Danışmanı İskender YILDIRIM ve Psikolojik ve Rehberlik Danışmanı Erhan KALIN’ın konuşmacı olarak katıldığı, Üniversitemiz Meslek Yüksekokullarındaki Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin 1. Sınıf ve 2. Sınıf olmak üzere iki farklı oturumda katıldığı, çevrim içi Webinar, 700 kadar öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Webinar kapsamında mezuniyet sonrası iş olanakları, işe giriş mülakatlarında dikkat edilmesi gereken hususlar, aranan eleman olmanın püf noktaları, anaokulu ve kreşlerin çocuk gelişimcilerden beklentileri, öğrencilerin kendilerini geliştirmesi gereken alanlar ile sahip olmaları gereken yeterliliklerin anlatıldığı ve sohbet havasında geçen oturumlarda ÖZADER Başkanı Murat KUŞ, Çocuk Gelişimcilerin işe alım süreçlerinde göz önünde bulundurulan noktaları, mülakat süreçlerini ve anaokulu ve kreşlerin kendilerinden beklentilerini anlatarak öğrencilerin sorularına cevap verdi. Alternatif Eğitim Danışmanı İskender YILDIRIM, Çocuk Gelişimi öğrencilerinin sahip olması gereken bilgi, beceri ve yeterlilikler ve kariyer olanaklarından bahsederek öğrencilerin sorularına cevap verdi. Derneğin Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetlerini yürüten Öğretmen Erhan KALIN ise Çocuk Gelişimi mezunlarının sahip olması gereken yeterlilikler ile kendilerini geliştirmesi gereken alanlardan bahsederek, aranan eleman olmanın püf noktalarını anlattı. Dernek temsilcileri tarafından, Webinar sonunda Sivil Toplum Örgütleriyle Üniversitelerin iş birliğinin önemine değinilerek, öğrenciler ile sektör temsilcilerinin bir araya getirilmesinden dolayı duyulan memnuniyet ifade edildi. Ayrıca, gelecek çalışmalarda iş birliğinin geliştirilmesi için her türlü desteğin verileceği ifade edildi. ÖZADER Başkanı Murat KUŞ tarafından Üniversitemiz Çocuk Gelişimi öğrencilerine iki adet eğitimin ücretsiz verileceği, 3+1 uygulamasında ÖZADER bünyesinde 65 ilde faaliyet gösteren anaokulları ve kreşlerin destek vereceği ve öğrencilerin uygulama ve stajlarını bu okullarda yapmasına imkan tanınacağı ifade edildi. Dilek ve temennilerin ardından oturumlar sonlandırıldı.

12.05.2021 09:38