Çocuk Gelişimi Öğrencilerine "Serbest Eğitim Modeli" Eğitimi Düzenlendi

Çocuk Gelişimi Öğrencilerine

Yüksekokulumuz ve Özel Anaokulları Derneği (ÖZADER) iş birliği ile Üniversitemiz Meslek Yüksekokullarında bulunan Çocuk Gelişimi Programı 1. ve 2. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak ücretsiz eğitim düzenlendi. Eğitmenliğini ÖZADER Eğitim Danışmanı İskender YILDIRIM’ın üstlendiği, Yüksekokul Müdürümüz Öğr. Gör. Tekin GÜLER, ÖZADER Başkanı Murat KUŞ, Çekerek Fuat OKTAY Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Akadağmadeni Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanları ve Öğrencilerin katıldığı Serbest Eğitim Modeli Eğitimi 300 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yüksekokul Müdürümüz Öğr. Gör. Tekin GÜLER tarafından mesleki gelişimlerine yönelik olarak öğrencilerin bu tür eğitimlere katılmasının faydaları ile kariyerlerine olası katkılarından bahsetti. ÖZADER Başkanı Murat KUŞ Özel Anaokulu ve kreşlerde hangi bilgi ve becerilerin ön plana çıktığı ve özellikle istihdam için hangi yeterliliklerin beklendiğinden bahsederek bu bilgi ve becerilerin kazanılması için hangi eğitim ve kursların alınmasının faydalı olacağından bahsetti.

Yozgat Bozok Üniversitesinin, öğrencilerin gelişim ve üniversite sonrası hayatlarını düşünerek özel sektörle buluşmalarını artırmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek bunu ülke çapına yayılması temennisinde bulşundu. Eğitim Danışmanı İskender YILDIRIM tarafından Serbest Eğitim modelinin dünü, bugünü ve geleceği ile bu modelin öneminden bahsedilerek uygulama örnekleri gösterildi. Özellikle son yıllarda okul öncesi eğitim kurumlarında önemi artmaya başlayan ve yakın gelecekte aranan eleman olmanın faktörlerinden olacağı belirtilen Sınıf Düzeni Eğitimine geçilerek, içeriğinden ve öneminden bahsedilip, uygulama örnekleri sunuldu.

Eğitim oturumu sonunda öğrencilerle soru-cevap kısmına geçildi ve öğrencilerin soruları cevaplandı. Öğrencilerin memnuniyetlerini dile getirmelerinin akabinde ÖZADER Başkanı Murat KUŞ tarafından öğrencilerin talebi olan İlgi ve Yetenek Gelişimi Eğitiminin de ileriki bir tarihte ücretsiz olarak yapılacağı belirtildi. Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Tekin GÜLER tarafından Yüksekokullarımıza yaptıkları ve yapacakları katkılar için teşekkür edilerek eğitim sonlandırıldı.

29.06.2021 11:07