Çekerek Kaz Pilav Şenliği

Üniversitemiz Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Çekerek Belediyesi’nin katkılarıyla Geleneksel Kaz Pilavı Şenliği düzenlenerek Çekerek kazının tanıtımı yapıldı.

Çekerek Kaz Pilav Şenliği

Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda yapılan etkinliğe Çekerek Kaymakamı Mehmet Çağatay Çakal, Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, Üniversitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen, kurum amirleri, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, belediye olarak ilçenin tanıtımına yönelik sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini belirterek; “Ekonomik değeriyle de öne çıkan kaz kültürü şehrimiz için son derece önemli ve nesilden nesile aktarılması gereken bir mirastır. Bu bağlamda bu kültürün yok olmaması bizler için önem taşımaktadır. Meslek Yüksekokulunda bulunan farklı memleketlerden gelen öğrencilerimize memleketimizin önemli değerlerinden ve kültürünü tanıtmak için Kaz Pilavı Şenliği düzenleyerek sofralarımıza misafir ettik.” dedi

Üniversitemizin Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen, Yozgat Bozok Üniversitesi olarak bu tür etkinliklere önem verdiklerini ve gerçekleşen bu etkinlikten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

18.02.2020 16:00